Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

French Connection

French Connection är en sofistikerad drink som kombinerar två klassiska spritsorter: konjak och amaretto. Resultatet blir en len och smakrik drink med toner av vanilj, mandel och ek. Brandyns elegans gifter sig perfekt med amarettons söta smaker, vilket gör French Connection till en uppskattad drink för många tillfällen.

Så här blandar du en French Connection:

Gör så här

  1. Häll brandy och amaretto i ett whiskyglas med is. Rör om ordentligt så att drinken kyls ned.

Ingredienser (1 drink)

  • 4 cl brandy

  • 2 cl amaretto

Varifrån kommer drinken French Connection?

French Connection skapades på 1970-talet och har sedan dess blivit en modern klassiker. Namnet är en blinkning till filmen French Connection från 1971 med Gene Hackman i huvudrollen. Filmen utspelar sig i New York och handlar om knarksmuggling mellan Frankrike och USA.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Vi rekommenderar att hålla sig till originalreceptet med brandy och amaretto för bästa smakupplevelse. Brandyns karaktär är svår att ersätta. Men visst går det att experimentera med andra spritsorter om man vill. Whisky och amaretto är en variant som brukar kallas "The God Father". Eller varför inte prova rom istället för brandy? Välj i så fall en elegant och smakrik rom, gärna lagrad på ekfat. Oavsett val av sprit blir det god drink att avnjuta som avec eller på egen hand.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept