Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Flädermojito

Flädermojito är en ljuvlig sommardrink som på senare år blivit allt mer populär. Den är en twist på den klassiska drinken mojito, men med en härlig smak av fläder. Drinken är uppfriskande och passar perfekt att avnjuta en varm sommardag.

Hos oss hittar du allt du behöver för att skapa denna läckra drink. Vi har ett brett sortiment av rom, färsk mynta och självklart fläderlikör av hög kvalitet. Låt oss guida dig till de bästa produkterna för att skapa sommarens godaste flädermojito!

Gör så här

 1. Lägg myntan i handflatan och slå ett hårt slag för att “väcka” den.

 2. Kombinera rom, koncentrerad flädersaft, limejuice, mynta och en nypa salt i en shaker. 

 3. Fyll shakern med is och skaka i ca 15 sekunder eller tills shakern blir immig.

 4. Sila upp i ett highballglas med krossad is.

 5. Toppa med sodavatten och garnera med en kvist mynta.

Ingredienser (4 pers)

 • 6 cl ljus rom

 • 3 cl koncentrerad flädersaft, gärna hemgjord

 • 3 cl färskpressad limejuice

 • 10 myntablad + en myntakvist att dekorera med

 • Sodavatten

 • Krossad is

Varifrån kommer drinken flädermojito?

Flädermojito är en variant på den klassiska drinken mojito, som har sitt ursprung på Kuba. Mojito sägs ha skapats någon gång på 1500-talet och blev populär under förbudstiden i USA.

Varianten med fläder är däremot betydligt modernare och har sitt ursprung i Europa. I takt med att fläder blivit en allt mer uppskattad smak i drycker har flädermojito vuxit i popularitet, särskilt under somrarna. 

Hos oss på Vinoteket hittar du även recept på klassisk mojito, hallonmojito och jordgubbsmojito.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Traditionellt används ljus rom i en flädermojito, då den neutrala smaken inte tar över utan låter flädern och myntan vara i fokus. Men visst går det att experimentera med andra spritsorter!

Vill du ha en drink med lite mer sting kan du prova att byta ut rommen mot vodka eller gin. En annan god variant är att använda vit tequila, som ger drinken en spännande twist. Oavsett vilken sprit du väljer rekommenderar vi att välja en sort av hög kvalitet, då det verkligen lyfter smakupplevelsen.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept