Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Fidel Castro

Fidel Castro är en cocktail som fått sitt namn efter den kubanske revolutionären och politikern med samma namn. Precis som Fidel Castro själv är drinken kraftfull och karaktärsstark. Med sin kombination av mörk rom, citrusjuice och sötma från sockerlag är Fidel Castro en välbalanserad drink som passar perfekt att avnjuta en varm sommarkväll.

Gör så här

  1. Häll rom, limejuice och sockerlag i en shaker med is. Skaka kraftigt i ca 10 sekunder.

  2. Häll upp i ett highballglas med is.

  3. Fyll på med ginger ale.

  4. Garnera med en limeklyfta och/eller ett par myntablad.

Ingredienser (1 drink)

  • 5 cl mörk rom

  • 1,5 cl färskpressad limejuice

  • Ginger ale

  • Limeklyfta och/eller mynta som garnering

Varifrån kommer drinken Fidel Castro?

Som namnet antyder har Fidel Castro sitt ursprung på Kuba. Drinken sägs ha skapats någon gång under 1950-talet, men exakt vem som ligger bakom receptet är oklart. Klart är i alla fall att Fidel Castro med sin kraftfulla rom och tropiska smaker fångar essensen av den kubanska drinkkulturen.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Mörk rom är basen i en Fidel Castro och ger drinken mycket av dess karaktär. Vi rekommenderar därför att hålla sig till mörk rom för bästa smakupplevelse.

Med det sagt går det förstås att experimentera med andra spritsorter om man vill. Ljus rom ger en lättare drink med mindre kraftfull smak. Whisky kan vara vara alternativ för den som vill ha en drink med mer rökiga toner, medan vodka gör drinken mer neutral i smaken.

Oavsett vilken sprit du väljer rekommenderar vi att välja en sort av god kvalitet. På så vis får du en välbalanserad Fidel Castro i glaset.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept