Emil Åreng är prisbelönt bartender, dryckesredaktör på Café och driver den omtalade Facit Bar i Umeå. Med rötterna i Jämtland, utbildning i London och en passion för svenska råvaror, har han gjort sig känd för att blanda cocktails med både hantverk och råvaror i fokus.
I samband med lanseringen av Emil Åreng Selection – ett av Emil handplockat urval från svenska spritproducenter – delar han här med sig drinkrecept där svensk sprit spelar huvudrollen. Enkla att blanda hemma, men med en tydlig Åreng-touch.
Vill du veta mer om Emil? Läs vår intervju med Emil Åreng här.
När Emil Åreng blandar till sin Swedish Daiquiri får vi en modern klassiker i ny tappning. Här samsas Agitator Argument Hickory Rum – en svensk rom med lätt rökighet från kallrökta hickoryfat – med äppelsyra och hjortronlikör.
Gör så här
-
Mät upp alla ingredienser i en shaker.
-
Fyll på med is och skaka kall.
-
Dubbelsila ned i ett kylt cocktailglas av coupemodell och servera direkt.