Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Emil Årengs Swedish Daiquiri

Emil Åreng är prisbelönt bartender, dryckesredaktör på Café och driver den omtalade Facit Bar i Umeå. Med rötterna i Jämtland, utbildning i London och en passion för svenska råvaror, har han gjort sig känd för att blanda cocktails med både hantverk och råvaror i fokus.

I samband med lanseringen av Emil Åreng Selection – ett av Emil handplockat urval från svenska spritproducenter – delar han här med sig drinkrecept där svensk sprit spelar huvudrollen. Enkla att blanda hemma, men med en tydlig Åreng-touch.


Vill du veta mer om Emil? Läs vår intervju med Emil Åreng här.


När Emil Åreng blandar till sin Swedish Daiquiri får vi en modern klassiker i ny tappning. Här samsas Agitator Argument Hickory Rum – en svensk rom med lätt rökighet från kallrökta hickoryfat – med äppelsyra och hjortronlikör.

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser i en shaker.

  2. Fyll på med is och skaka kall.

  3. Dubbelsila ned i ett kylt cocktailglas av coupemodell och servera direkt.

Ingredienser (4 pers)

  • 3 cl Agitator Argument Hickory Rum

    2 cl hjortronlikör

    2 cl äppelsyra (kan ersättas med citron eller limejuice)

    1 cl sockerlag

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept