Corn ribs kan översättas till “majsrevben” på svenska. Skär majskolvar på längden och grilla dem med BBQ-sås så får du corn ribs!
Corn ribs är en uppgradering av vanliga majskolvar
Corn ribs är en rätt som med rätta har blivit populär de senaste åren. Att grilla majs som skurits på det här sättet ger dig ett snack eller en huvudrätt med ett spännande utseende – som gett rätten dess namn. Corn ribs är lättare att äta som fingermat än en hel majskolv. Att skära majskolvarna på längden till corn ribs innebär också att BBQ-såsen får en större yta att fästa på. Det ger ett krispigare och mer smakrikt resultat.
Det råder inte konsensus i frågan om var man först började laga corn ribs. Varianter av rätten har troligtvis funnits länge i Asien och Mexico, där majs är en stapelvara. Det stora genombrott som corn ribs fick under 2022 och 2023 beror mycket på virala videos på TikTok. Där kan du få inspiration till hur du skär och serverar corn ribs med finess.
Corn ribs kan serveras med många olika tillbehör eller vara ett tillbehör till något annat. I det här receptet har vi valt att kombinera dem med en smakrik salsa på avokado och mango. Som vegansk eller vegetarisk grillrätt är corn ribs suveränt.
Gör så här
-
Tänd grillen (det går även bra att använda grillpanna).
-
Skär bort blasten om den sitter kvar och skölj sedan majsen. Skär majskolvarna på längden i cirka 1 cm tjocka “revben”.
-
Blanda olivolja, limejuice, chilipulver, spiskummin, salt och peppar i en liten skål. Pensla majsen med blandningen.
-
Grilla majsen på medelvärme i cirka 5 minuter per sida, eller tills den är gyllenbrun och mjuk men med ett lite knaprig yttre.
-
Under tiden du grillar majsen gör du salsan. Tärna avokadon och mangon i små bitar. Blanda med finhackad rödlök, koriander, limejuice, salt och peppar.
-
Servera grillade corn ribs med avokado- och mangosalsan.
Vin som passar till corn ribs