Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bästa vinerna till picknick-maten!

Solsken, fågelkvitter och kittlande grässtrån. Picknicksäsongen är äntligen här och våra sommelierer tipsar om de bästa Picknickvinerna!

Vad vi äter på våra picknickar kan variera i oändlighet. Nedan vill vi tipsa om passande vin till några klassiker som stoppas ned i picknickkorgen.

Västerbottenpaj + Provencerosé

Paj är alltid ett bra “go to”. Den behöver inte vara varm och är lätt att förpacka i korgen.
Pajen är salt, innehåller smör och fet ost vilket är riktiga vinvänner. Något som kan vara bra att tänka på är att det behövs syra i vinet och bubblor är bra för de bryter det feta i pajen. Alltså avnjuter du med fördel ditt favorit-mousserande till den goda pajen (så länge bubblet innehåller en frisk syra och inte för mycket sötma såklart). Önskas istället ett stilla vin fungerar ett torrt rosévin eller ett fruktigt vitt som handen i handsken. Eller varför inte en oekad men frisk och fyllig Chardonnay, eller ett favoritrosé från Provence?

Serrano-lindad honungsmelon + Riesling

En mogen och saftig honungsmelon adderat en salt skinka går ju inte av för hackor ute i det fria. Till det avnjuts bäst ett fruktdrivet vin gärna med lite restsötma och med en frisk syra. Prosecco passar perfekt! Föredras ett stilla vin så blir det en vinnar-kombo med ett Rieslingvin som innehåller en del restsötma och då är, till exempel, en Mosel Spätlese perfekt!

Jordgubb och fetaostsallad + Prosecco 

Återigen sötma och syra. Råa grönsaker och sallad innehåller en hel del beska vilket inte är någon vidare vinvän. För att råda bot på detta så toppar vi salladen med en syrlig och citrusfrisk dressing över fetaosten och de solmogna jordgubbarna. Perfekt vin-kombo till denna fräscha sallad är en frisk och fruktig Riesling, ett friskt och fruktigt rosévin alternativt en läckert bubblande Prosecco.

Grillad kyckling/rostbiff och potatissallad + Bourgogne

Äntligen finns utrymme för ett rött vin! Gärna ett friskt och bärigt sådant. En södra Bourgogne- Pinot Noir alternativt en fruktdriven kalifornisk Pinot skapar perfekt harmoni här. 

Halloumi och bulgursallad + Albariño

En matig sallad som nästan är godast kall vilket är perfekt till ett svalt glas vin. Att föredra en fruktig Albariño eller ett friskt rosévin. Är du sugen på bubbel går det minst lika bra.

Färska räkor + Riesling

Färska räkor, majonnäs och en bit baguette med favorit-osten på smakar ju väldigt fint. Addera sedan ett glas krispigt Riesling eller annat torrt vitt vin eller lyxa till det med ett glas favorit-Champagne som du så fint förvarat i vinkylaren du hade med dig.

Pizza slices + Chianti

Perfekt att glida förbi pizzerian och köpa med sig färdig-slicead pizza med favorit-toppingen. Ost är en riktig vinvän, salt skinka och chark lika så. Få viner skär sig mot en ostdrypande och tomatmustig pizza (om du inte valt att ha ananas eller annan frukt på). Dock föredrar vi att servera ett kryddigt och körsbärs-stint Chiantivin alternativt en läcker Langhe Nebbiolo till pizzan.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept