En blodfärgad sangria är den perfekta drinken till Halloween. Gör den som en läskig bål eller direkt i glasen. Det här receptet som utgår ifrån rött vin är lätt och går snabbt att blanda ihop.
Tips! För att få den riktigt läskig kan du hänga röda gelé-godismaskar runt skålen, lägga i flytande ögon och frysa in spindlar i iskuberna (äkta, godis eller plast får ditt mod avgöra).
Gör så här:
- Lös upp sockret med 2 matskedar vatten på låg värme tills du får sockerlag.
Låt svalna.
- Tvätta apelsinerna och citronen
- Pressa 1 apelsin och citronen i en juicepress
- Skär 2 apelsiner i runda skivor
- Häll upp vinet i en bålskål och blanda i sockerlagen
- Häll i juicen och 1 dl brandy
- Lägg i apelsinskivorna
- Lägg ner kanelstången
- Rör runt och låt stå kylt tills dags för servering
- Servera med is
Ingredienser
- 1,5 flaska rött vin (Tempranillo eller Garnacha)
- 1 dl brandy
- 3 apelsiner
- 1 citron
- 1 kanelstång
- 2 msk socker
- Isbitar
För en äkta sangria använd spanskt vin gjort på druvsorterna Tempranillo och/eller Garnacha. Fylligt och fruktigt med en lätt kryddighet som går perfekt ihop med den syrliga apelsinen och den väldoftande kanelen.
Olycka till!
Ps: Spana även in våra viner med läskiga etiketter.