Lunaria Coste di Moro Bio Montepulciano 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Lunaria Coste di Moro Bio Montepulciano 2011 Montepulciano

Lunaria Coste di Moro Bio Montepulciano 2011

Lunaria Coste di Moro Bio Montepulciano 2011

Tillfälligt slut

Pris 145 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2019
Karaktär
Fruktig och kryddig
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% Montepulciano
Typ
Rött
Sockerhalt
3,0 g/l
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Fruktig, väldigt ren och stilig doft med mycket bär och en inbjudande, elegant ekfatston. Kryddig, smakrik smak med mycket mörka bär, peppar och salvia. Snygga tanniner, ok syra och en mjuk och behaglig munkänsla i avslutningen.

Passar till

Smakrika, djupa grytor, gärna med lite frukt. Härligt ostvin eller till en riktigt tung chokladkaka med körsbär. Servera svalt, strax under rumstemperatur. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Lunaria är den ekologiska delen av Orsogna Winery, ett av de främsta och största vinerierna i Abruzzien med över 1100 hektar vinodlingar. Vad som började som ett mindre projekt på vissa vingårdar visade sig producera fantastiskt karaktärsfyllda viner varför de helt enkelt startade ett extra varumärke - Lunaria. Idag är alla deras viner certifierade av Demeter, den tuffaste biodynamiska certifieringen i Italien och är därmed så nära naturvin och hands-off vinmakande man kan komma. Ett ytterligare bevis på att producenten gör allt så traditionellt som möjligt är att de binder fast korken som för flera hundra år sedan. Coste di Moro är en klassisk och snygg Montepulciano.