Beskrivning

Grundaren Luigi Einaudi var en italiensk president (landets andra) och ekonom, som redan vid 23 års ålder, år 1897, köpte 16 hektar mark i Piemonte. Vingården gör Dolcetto, Langhe och inte minst Barolo, alla av toppkvalitet. Idag består Poderi Luigi Einaudi av 104 hektar, varav 52 av dem är vinodlingar. 1993 totalrenoverades gården, som idag drivs och förvaltas av Matteo Sardegna.

Passar till

Dekantera och servera runt 18-20°C till lite tuffa och mustiga rätter, gärna en gryta, på nötkött, lamm, eller vilt. Också bra med en fin köttbit, med en fyllig rödvinssås.

Produktinformation

Lagerstatus
54 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Poderi luigi einaudi
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Poderi luigi einaudi

  Luigi Einaudi, Italiens president 1948-1955, grundade vingården med samma namn som 23-åringen och blev senare världsberömd för sin Barolo.

 • Huvuddruva

  Nebbiolo

  Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna  Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Distrikt

  Barolo

  Barolo är ett rött DOCG-vin från Piemonte, beläget i norra Italien. Vinet är gjort 100% på Nebbiolodruvan och måste ha en alkoholhalt på minst 13%. Barolo är ofta beskrivet som ett utav Italiens bästa viner och har lagringspotential.

Finns i samling