Los Frailes Sinergia Tinto Barrica 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Los Frailes Sinergia Tinto Barrica 2013 Monastrell

Los Frailes Sinergia Tinto Barrica 2013

Los Frailes Sinergia Tinto Barrica 2013

Tillfälligt slut

Pris 125 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2018
Karaktär
Kryddigt och smakrikt
Färg
Körsbärsröd med lila kant
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
80% Monastrell, 20% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Komplex och inbjudande doft av röda bär, peppar och rostade ekfatskaraktärer. Medelfyllig, välstrukturerad smak med stor frukt, kryddor, tobak och grönpeppar. Mjuk och len avslutning.

Passar till

Gott till kyckling, paella, lamm- eller köttgryta och diverse grillade kötträtter. Ett smart vin helt enkelt. Servera svalt, några grader under rumstemperatur, kring 17-18 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Ända sedan 1771 har Bodegas Los Frailes varit i fmailjen Velazquez ägo! Vineriet var i sin linda huserat av jesuiter men som blev förvisade från Spanien av kung Carlos 1767 och fyra år senare köptes gården på auktion av familjen. Sedan dess har familjen odlat och producerat viner men det var inte förrän i slutet av 90-talet som man beslutade sig för att bli en premium-producent. Detta genomförde man genom att riva upp alla andra druvsorter och bara fokusera på de lokala, ställa om hela odlingen och produktionen till ekologiskt samt genom att bygga ett helt nytt vineri med egen buteljeringslinje. Idag, 25 år senare, är producenten en av de allra främsta i regionen.