Le Terre Dolcetto d'Alba 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Le Terre Dolcetto d'Alba 2015 Dolcetto
Franco Mondo Monferrato Dolcetto 2017

Pris: 145 kr

Le Terre Dolcetto d'Alba 2015

"Frisk och fräsch Dolcetto från klassiska Alba"

Pris 159 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och bärigt.
Karaktär
Frisk och bärigt
Färg
Klart rubinröd
Land
Region
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Druvor
100% Dolcetto
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
11,5%

Doft & Smak

Fräsch, ren doft av körsbär, hallon, vinbär, örter och torkade mörka örter. Medelfyllig, frisk och bärig smak med mycket körsbär, mosade jordgubbar, hallon och kakao. Fräsch syra, mjuka tanniner och en len, bärig avslutning.

Passar till

Fokus på bär och fräschör så lättare italiensk husman som pasta med sås, grönsaksrätter, soppor och mellanlagrade ostar. Servera svalt, kring 17-18 grader.

Beskrivning

Frisk och fräsch Dolcetto från klassiska Alba. Le Terre Barolo är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barolo producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Barolo.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Dolcetto d'Alba är ett lättare, bärigt rödvin.