• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 37 179 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Le Terre Barbera d'Alba är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barbera producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Barbera.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Barbera d'Alba är en fruktig, ren och stilig Barbera.

Passar till

Det friska vinet kan både avnjutas ensamt eller serveras tillsammans med rikare maträtter som pasta med ankragu. Servera svalt kring 18-19 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
261 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbera d'Alba
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Barbera
Druvor
100% Barbera
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Terre del Barolo

  Terre del Barolo är ett kooperativ med fler än 300 medlemmar som grundades 1958. Medlemmarna representerar 600 hektar i alla de elva Barolo-producerande byarna.

 • Huvuddruva

  Barbera

  Barbera- även kallad folkets druva av italienarna själva. Vi förstår varför, Barbera ger härligt rödfruktiga viner som dricks fantastiskt bra redan i sin ungdom till mat men även bara att avnjuta i sin enkelhet.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Distrikt

  Barbera d'Alba

  Det sjävklara valet från Piedmonte.
  Barbera d'Alba görs från den blåa druvan Barbera och kommer från den norra delen av Italien och är den mest planterade druvan i Piemonte