Beskrivning

Ibland ska man inte göra det så svårt för sig. Så tänkte vi när vi bestämde att vi skulle försöka leta upp den fruktigaste, rundaste och mjukaste Merlot vi kunde hitta till ett riktigt humant pris. Valet föll på ett syd-franskt exemplar som dessutom adderade lite djup som vi inte trodde vi skulle hitta till de pengarna. Riktigt bra vardags- och sällskapsvin helt enkelt.

Passar till

Servera svalt, kring 19-20 grader. Ett trevligt sällskapsvin eller till den typiska vardagsrätten som lasagne, kyckling i ugn med ris och en god sås eller varför inte till en hamburgare

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Frankrike
Region
Vin de France
Producent
Export Union
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.