La Porte Des Princes Merlot 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
La Porte Des Princes Merlot 2015 Merlot
Nyhet!
Domaine De La Baume Grande Olivette 2016

Pris: 120 kr

La Porte Des Princes Merlot 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2018
Karaktär
Medelfylligt rött
Färg
Mellanmörkt rött
Land
Region
Producent
AC Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Merlot
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Doft av rökiga plommon, med en aning vilda örter. Smaken har mjuk struktur, med plommon, körsbärsfrukt och en lätt kryddig ton.

Utmärkelser

Silver - Concours General Agricole de Paris, 2016

Passar till

Perfekt att läppja på för sig själv, det är en stjärnspelare veckans alla dagar, men passar även till enkla kvällsmål av korvar eller Shepard’s Pie och är perfekt till BBQ-grillat.

Beskrivning

Principauté d'Orange ligger strax söder om Châteauneuf du Pape, hemvist för de klassiska Rhône druvorna Shiraz och Grenache. Detta läckra, lättsamma rödvin visar att Merlot även här kan producera härliga viner - med djup plommonfrukt och extra kryddig värme. Merlot är den framträdande druvan i Saint Emilion och Pomerol, på Bordeauxs Högra Strand, där det produceras några av världens mest eftertraktade viner. Det är en stjärnartist som nu finns i nästan varje vinproducerande nation över hela världen. Den prisbelönta vinmakaren Thierry Ferlay har i sina lokala vingårdar, inte långt från Châteauneuf, visat oss att det faktiskt går utmärkt att även odla Merlot. Han har skapat ett underbart mjukt, silkeslent rödvin, med djup plommon- och körsbärfrukt och en del av pepprig krydda, tack vare det varmare klimatet.