Beskrivning

Château Camensac är ett litet vinslott som från början var ett kloster. Många hävdar att det borde vara mer känt än vad det är då läget är perfekt för vinodling - i direkt anslutning till topp-terroiren i Saint-Julien.

Det är dessutom den mycket omtalade ”flygande vinmakaren” Michel Rolland som lyft kvaliteten på slottets viner. Något som internationella vintävlingar bekräftat.

La Closerie de Château Camensac är en 5:e cru och slottets andravin. Drickklart och välbalanserat redan nu. En liten klassiker.

Passar till

Servera vinet kring 18 grader. Perfekt till smakrika fläskgrytor, långbakat lamm, klassisk biff a la minute samt till grillad Pluma.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 1 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Haut-Médoc
Producent
La Closerie
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
50% Cabernet Sauvignon 50% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux är en av de mest berömda vinregionerna i världen. Mest känd för slott, rött vin och söt Sauternes. Men här, i ett av världens största vinområden, görs även torrt vitt vin, rosé och mousserande. 

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Världens mest odlade druva!

 • Kategori

  Tillfälliga släppet

  Viner på tillfälligt besök. Varje månad släpps här ett fåtal flaskor spännande, ovanliga, unika eller särskilt dyrbara viner. 

Finns i samling