• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Champagne Jean-Paul Hebrart Mes Favorites Vieilles Vignes 1er Cru Pinot Noir

Champagne Jean-Paul Hebrart Mes Favorites Vieilles Vignes 1er Cru

"Senaste tillskottet i produktportföljen från Jean-Paul Hebrart!"

Pris 449 kr 479 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
41 st
Lagring
Drick nu eller låt mogna vidare i källaren i cirka 8-10 år
Karaktär
Fruktigt & Komplext
Färg
Elegant gyllengul med skinande kant
Land
Frankrike
Region
Champagne
Klassifikation
AOC 1er Cru
Producent
Jean-Paul Hebrart
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
75% Pinot Noir, 25% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & smak

Elegant, fruktig och djup doft av citrus, mogna äpplen, brioche, nötter och lite brasved. Frisk, ren, mineralrik och rund smak av fallfrukt, mandlelkubb och vitpeppar. Krispig, syrarik avslutning med bra komplexitet och längd.

Passar till

Servera väl kyld runt 9-10 grader i ett glas på egen hand vid speciella tillfällen. Passar även att servera tillsamman med fisk och skaldjur eller varför inte till salta naturchips strösslade med finhackad rödlök, smetana och löjrom!

Beskrivning

Jean-Paul Hebrart nya vin för hösten 2018 är "Mes Favourites" - ett vin producerat på hans personliga favoritlägen runt om i Mareuil-sur-Ay. 75% Pinot Noir och 25% Chardonnay, alla från gamla stockar (sk Vielles Vignes) och alla från lägen klassificerade som 1er Cru.
Vinet buteljerades våren 2015 på juice från 2012-2013-2014 och degorgerades våren 2018. Släppet på exportmarknaden skedde i november!

Om producenten

Champagnehuset Hebrart behöver ingen närmare introduktion för vinklubbens medlemmar. Vi har tidigare sålt champagner från denna lilla familjeproducent, viner som varit väldigt populära. Nu har vi plockat in viner från sonen i familjen, Jean-Paul Hebrart, som fortsätter i samma tradition med högkvalitativa viner med stil, elegans och finess. Den perfekta partnern till såväl fisk, skaldjur som helgmys.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS