• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Jean Lefort Petit Chablis 2019 Chardonnay

Jean Lefort Petit Chablis 2019

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
17 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Fruktigt, friskt och torrt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
AOC Petit Chablis
Producent
Les Grands Chais de France
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & Smak

Distinkta aromer av apelsinblomster, lime och grapefrukt. Smakerna är friska är ärliga, med en skarp syra som ger ett långt och elegant avslut.

Passar till

Servera runt 8-12°C som aperitif, eller till vild fågel, kalv i gräddsås, eller en krämig risotto. Fin också till grillad fisk, kall antipasti, ratatouille, en fräsch sallad med getost, eller varför inte till sushi?

Beskrivning

Sedan 1891 har hemligheter och traditioner i hjärtat av Bourgogne lett till utvecklingen av en av de absolut största appellationerna. Från manuell skörd och rigorösa urval, till åldrande i nya ekfat och noggrann tappning, innesluter Jean Leforts viner regionens historia, tradition och egenskaper som motiverar deras rykte om att de producerar fantastiska viner. Namnet Jean Lefort har ett högt anseende i vinvärlden, särskilt i Bourgogne, där namnet är ett kännetecken för kvalitet, både för dereas klassiker och Grands Crus-viner. Deras chefsvinmakare tillbringar året med att välja ut de absolut bästa druvorna. Detta noggranna arbete resulterar i fantastiska slutprodukter - smidiga, eleganta och läckra viner. Egenskaper som ger mångsidiga viner, som klarar sig både på egen hand och som måltidsdryck.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS