Jamsheed 'Harem Madame' Chardonnay 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Jamsheed 'Harem Madame' Chardonnay 2015 Chardonnay
Nyhet!
Domaine de Savagny Côtes Du Jura 2013

Pris: 199 kr

Jamsheed 'Harem Madame' Chardonnay 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Elegant och snyggt fatad
Färg
Djupt halmgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Jamsheed
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Ren, väldigt fruktig och brödig doft med äpplen, citrus, stenfrukt och nötter. Klassiskt fatad bakton av smulor och småkakor. Medelfyllig, superren och ärlig smak med stor fruktighet, massor av stenfrukt, en grapeton och tydliga fatkaraktärer. Lång, delikat avslutning.

Passar till

Smakrikare fiskrätter på vit fisk, gärna med smöriga såser, citrus och bönor. Funkar även bra till kyckling eller matigare sallader. Servera svalt, ett par grader över kylskåpstemperatur, kring 13-14 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Jamsheed var en persisk kung som, enligt sägen, kunde se hela sitt kungarike i ett glas vin. Men det är också namnet på vårt senaste fynd i Australien, närmare bestämt från Victoria, strax utanför Melbourne. Firman drivs av Gary Mills som, när han jobbade som guide åt en grupp turister, fick en uppenbarelse att han skulle jobba med vin. Sagt och gjort tog han jobb på en vingård i Margaret River och har sedan dess jobbat på flera topproducenter runt om i världen, främst i Oregon, USA. Där föddes hans passion för svalklimatsviner och har sedan starten 2003 sourcat de bästa druvorna från små vingårdar runt om i Victoria. Hans Chardonnay är ett single vineyard från Spring Lane i Coldstream. Vinet är ekologiskt- och naturvinsproducerat, dock inte certifierat.