Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Yarra Valley

(0)

Viner som erbjuder en äkta smakupplevelse.
För att avnjuta ett gott vin som förhöjer smakupplevelsen till en vällagad middag finns många viner från Yarra Valley att välja på.

För de som söker genuina smakupplevelser under exempelvis middagen eller till ostkvällen kan ett gott mousserande vin från någon av Yarra Valleys enastående vinproducenter vara perfekt.

Öster om Melbourne sker tillverkning av ett flertal viner som har uppnått världsklass. Den australienska vinregionen producerar smakfulla viner på sina vingårdar sedan så långt som 170 år tillbaka. Här görs prestigefyllda viner som exempelvis Chardonnay och Pinot Noir.

Fantastisk vinregion

Det här är en vinregion med ett något svalare klimat, perfekt för vinodling. Den populära vinregionens närhet till stadskärnan och prestigefyllda, väletablerade vingårdar har gjort Yarra Valley till en viktig destination för vinturism. Varje år lockar den världskända regionen cirka 3 miljoner vinturister.

Vingårdar

I den här vidsträckta regionen finns över åttio vingårdar. Var och en producerar viner som inte bara uttrycker mångfalden från omgivningen, utan även passionen hos vinproducenter. Vintillverkningen sker under traditionell praxis vilket gör att vinerna från Yarra Valley håller konsekvent hög standard.
Vinregionen har många vingårdar med internationellt belönade årgångar. Till de allra mest hyllade vinerna från Yarra Valley hör bland annat de mycket välkända Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir samt Shiraz.

Här finns flera vingårdar som bjuder på olika event och vinprovningar. För vin- och reseälskare är det här dessutom ett perfekt resmål för att njuta av god mat och utsökta viner i storslagen natur och sympatisk omgivning.

Delikat vin av världsklass

Vinregionen Yarra Valley producerar många goda viner av olika slag för alla tillfällen, till exempel för att avnjutas tillsammans en matbit eller som sällskapsdryck med goda vänner.

Ett praktexempel på vin producerat i regionen är NV Coombe Estate Series Sparkling. Det är ett vin som är en livlig, mousserande blandning av druvorna Chardonnay och Pinot Noir. Det här är ett både gott och lättdrucket vin som är perfekt tillsammans med exempelvis rostad brioche eller kräftor.