Il Papavero 'Papaverone' Appassimento 2019
Underbar "Mini-Amarone" från Sicilien!
Djupa aromer av mörk frukt med massor av choklad, körsbär, plommon och kakao. Fyllig smak med rik och koncentrerad fruktighet tillsammans med tydliga torkade toner. Snygga fatkaraktärer av mörk choklad, mocca och kaffebönor. Saftig, smakrik avslutning som hänger kvar länge.
Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.
Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit
Beskrivning
Storebror, eller farfar om man så vill, i Il Papavero-serien som är så omtyckt. Här har vinmakaren Scipione Giuliani gjort sin version av en Amarone genom att noga välja ut de bäst lämpade druvorna från vinodlingarna på Sicilien och, likt en Amarone-process (Appassimento-metoden), torkar druvorna på halmbäddar för att maximera koncentrationen innan de krossas och får jäsa. Torkningen av druvorna ger ett så mycket mer koncentrerat, fylligt och smakrikt vin eftersom vattnet i stort sett är borta. Sammanfattningsvis är det ett riktigt toppvin till ett makalöst pris för kvaliteten.
Passar till
Dekantera någon timme före servering och servera strax under rumstemperatur runt 18-19 grader. Utmärkt tillsammans med kraftiga kötträtter, alla sorters lagrade ostar och mörka chokladdesserter.
Produktinformation
- Lagerstatus
- Slut
- Lagring
- Drick nu eller inom 2 år
- Karaktär
- Kryddigt & Mustigt
- Land
- Italien
- Region
- Sicilien
- Distrikt
- Terre Siciliane
- Huvuddruva
- Cabernet Sauvignon
- Druvor
- 50% Cabernet Sauvignon, 25% Nero d'Avola, 25% Merlot
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Alkoholhalt
- 14%
- Se även
- Kategorier
-
-
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.
-
Sicilien
Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.
-
Appassimento
Den unika Appassimento-metoden vid tillverkning av vin på torkade druvor erbjuder ett underbart sortiment med smakrika, karaktäristiska viner.
-
Kryddigt & Mustigt
Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.