• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 37 209 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Storebror, eller farfar om man så vill, i Il Papavero-serien som är så omtyckt. Här har vinmakaren Scipione Giuliani gjort sin version av en Amarone genom att noga välja ut de bäst lämpade druvorna från vinodlingarna på Sicilien och, likt en Amarone-process (Appassimento-metoden), torkar druvorna på halmbäddar för att maximera koncentrationen innan de krossas och får jäsa. Torkningen av druvorna ger ett så mycket mer koncentrerat, fylligt och smakrikt vin eftersom vattnet i stort sett är borta. Sammanfattningsvis är det ett riktigt toppvin till ett makalöst pris för kvaliteten.

Passar till

Dekantera någon timme före servering och servera strax under rumstemperatur runt 18-19 grader. Utmärkt tillsammans med kraftiga kötträtter, alla sorters lagrade ostar och mörka chokladdesserter.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Terre Siciliane
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
50% Cabernet Sauvignon, 25% Nero d'Avola, 25% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Region

  Sicilien

  Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.

 • Kategori

  Appassimento

  Den unika Appassimento-metoden vid tillverkning av vin på torkade druvor erbjuder ett underbart sortiment med smakrika, karaktäristiska viner.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.