Groote Kaap Viognier 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Groote Kaap Viognier 2014 Viognier

Groote Kaap Viognier 2014

Groote Kaap Viognier 2014

Tillfälligt slut

Pris 120 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2016
Karaktär
Fylligt, torrt vitt med stor kropp
Färg
Blekt guldfärgad
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% viognier
Typ
Vitt
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Doft av persika, aprikoser, rosenblad och kryddor. Smaken är mogen och fyllig med inslag av tropiska frukter med lång aromatisk avslutning

Passar till

Med sina vackra persika- och aprikosarom, tropiska frukter och kryddiga smaker, passar det fylliga Groote Kap utmärkt ihop med curryrätter och grillade skaldjur.

Beskrivning

Viognier, druvan med den exotiska smaken, ursprungligen från den lilla Rhône-enklaven Condrieu, känner sig nu som hemma i Cape. Med sina vackra persika- och aprikosarom, tropiska frukter och kryddiga smaker, passar det fylliga Groote Kap utmärkt ihop med curryrätter och grillade skaldjur. Den är gjord av den mycket imponerande vingården Spier (tidigare belönad som Årets Vingård). Grundat nära Stellenbosch 1692 föregick denna historiska vingård även de flesta av de stora slotten i Bordeaux! Idag lockar Spier tusentals turister, inte bara för arvet av sitt fylliga vin, utan för att det inom fastigheten nu även finns ett hotell, en restaurang och ett gepardreservat. Servera denna fina Viognier lätt kyld i stora glas.