Servera runt 16-20°C till kraftiga kötträtter, gärna kolgrillat
Dofter av mörk och röd frukt, med intensiva syltaromer. Mjuka och välbalanserade bärsmaker, med inslag av svartpeppar och Lodis klassiskt jordiga och mogna tanniner.
Zinfandel är Kaliforniens mest kända och historiska druva. Den planterades på 1850-talet och överlevde både frost, phylloxera (vinlus) och förbudstid. Kalifornien kan faktiskt skryta med att ha vinstockar som är över 100 år gamla, men Gold Star har en mycket yngre historia. Det kommer från Lodi - som utsågs till "Wine Region of the Year" av Wine Enthusiast 2015 - som är hem för otroligt tillgängliga röda viner, med stora, djärva smaker som mognat i värmen i regionens 260 soldagar per år. Det som i området passar alldeles utmärkt för just Zinfandel, är de steniga jordarna, som är perfekta för att återspegla värmen tillbaka på vinstockarna för ännu mer mognad och storfruktighet!