• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Gerharz Rheinhessen Riesling Trocken 2020 Riesling

Gerharz Rheinhessen Riesling Trocken 2020

Pris 99 kr
Lagerstatus
360 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgult, med gröna stråk
Land
Tyskland
Region
Rheinhessen
Klassifikation
QBA
Producent
Gerharz Weinerlebnis
Huvuddruva
Riesling
Druvor
100% Riesling
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Aromerna erbjuder diskreta toner av mineral och färsk citrus. På paletten är den elegant med en fin harmoni mellan syra och sötma.

Passar till

Servera runt 6-8°C i ett glas för sig, eller tillsammans med lättare pastarätter. Också fint till en pizza med skaldjurstopping.

Beskrivning

Gerharz Weinerlebnis vingård ligger i den vackra staden Gau-Algesheim i norra Rheinhessen. Sedan början av 50-talet har familjen Gerharz jobbat med vin. Peter, den nuvarande ägarens farfar började odla frukt och druvor på sin lilla gård, till dess att han son, Peters far, tog över gården 1980 och koncentrerade sig i allt större utsträckning på vinodling. Redan som pojke tillbringade Peter varje ledig minut på vingården och byggde tidigt en passion för vin. Efter att ha jobbat som lärling på en känd vingård i Mosel, följt av en utbildning på vin- och sommelierskolan Koblenz, är det idag Peter och hans hustru Nina som driver vingården.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS