• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Elderton E Series Chardonnay 2017 Chardonnay

Elderton E Series Chardonnay 2017

"Riktigt typisk och snygg Nya Världen-Chardonnay från högkvalitativa Elderton! men FEL BILD!!!"

Pris 149 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Runt & Fruktigt
Färg
Medelintensivt halmgult med gyllene kant
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13%

Doft & Smak

Rund, fruktig och inbjudande doft av persika, nektariner, gula äpplen och mango. Friska toner av mineral, lime och viss pepprighet i bakgrunden. Len, saftig och rund smak av mer gul och tropisk frukt, frisk syra och en ren, lång avslutning.

Passar till

Drick till en krämig medelhavspasta, till grillade pilgrimsmusslor eller andra delikatesser från havet. Servera kylt, kring 10-12 grader.

Beskrivning

E Series är Eldertons varumärke som fokuserar på riktigt prisvärda vardagsviner med en förvånansvärt hög kvalitet. Trots att de produceras av riktigt bra Barossa-frukt och produceras i samma vineri och av samma vinmakare som övriga viner så är fokus att prislappen ska förbli låg. Deras Chardonnay är dunderren med stora tropiska toner från melon, mango och persika tillsammans med mer friska inslag från lime och mineraler. Saftig, ren och rund avslutning gör att man direkt blir sugen på en klunk till. Servera kylt till en medelhavspasta eller som bröderna Elderton själva föreslår: "Enjoy with beach cricket, pool parties or long lunching with friends."

Allister och Cameron är andra generationen att driva familjeägda Elderton Wines, en av Barossas främsta producenter. De har sedan starten 1982 skapat prisbelönta viner med smak av sitt ursprung. Samarbetet med Elderton är ett av våra längsta, vilket vi är extremt glada för idag då kvaliteten på deras viner bara fortsätter att stärkas.

Recept som passar till

 Moules Marinières