E Series Shiraz Cabernet 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
E Series Shiraz Cabernet 2013 Shiraz

E Series Shiraz Cabernet 2013

E Series Shiraz Cabernet 2013

Tillfälligt slut

Pris 135 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med slutet av 2016.
Färg
Djupt mörklila.
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
90% Shiraz, 10% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Kryddig, mörkfruktig doft med massor av björnbär och svartvinbär tillsammans med lite ekfatstoner av choklad och kakao. Mellanfyllig, tuggig smak med bra tanniner. Saftig mörk frukt, lakrits och kakao och en avslutning med mycket bär och kryddor.

Passar till

En klassisk kompis till vällagad vardagsmat som t.ex. pasta bolognese eller som Elderton själva föreslår: "a great accompaniment to the classic Aussie BBQ with good mates". Servera strax under rumstemperatur kring 20 grader.

Beskrivning

Allister och Cameron är andra generationen att driva familjeägda Elderton Wines, en av Barossas främsta producenter som sedan starten 1982 varit en föregångare i regionen. Samarbetet med Elderton är ett av våra längsta vilket vi är extremt glada för idag då kvaliteten på deras viner bara fortsätter att stärkas. Deras E Series är skapat för att spegla essensen i familjen Ashmead's filosofi - premiumviner med en tydlig känsla för sitt ursprung men till en prislapp alla ska kunna ha råd med. Det röda vinet i serien är en Shiraz med en skvätt Cabernet.