Dekantera gärna en timme före du serverar det runt 16-20°C tillsammans med smakrika kötträtter, som t ex lamm eller vilt.
Intensiva aromer av mörka bär och skogsbädd. Smaker av björnbär, med inslag av brasved och välbalanserade tanniner. Stor, fyllig stil med ekfat och bra, välintegrerade tanniner.
Robert Parker älskar denna domäns kraftfulla och rika viner, inte minst Jean-Marc Diffontys Château Sixtine. Jean-Marc är fjärde generationen vinmakare och till sin lyxiga Château Sixtine väljer han ut de finaste Grenache, Mourvèdre och Syrah från ägornas äldsta (100+ år) vinstockar och låter dem åldras i 12 månader på ekfat för att på så sätt få fram en konsekvent lysande Châteauneuf-Du-Pape som lockar till beröm och utmärkelser varje år.
Utmärkelser
Guld - Concours de la Foire aux Vins d'Orange, 2016
Guld - Concours General Agricole de Paris, 2016
Silver - Outstanding, International Wine & Spirit Competition, 2016