Smakrika kötträtter med klassiska tillbehör eller en söndagsstek. Servera svalt, kriing 18-19 grader. Gärna efter en stund i karaff.
Mogen, fruktig doft med plommon, svartvinbär, tobak och ekfat. Medelfyllig och stor smak med typisk fruktighet, tydliga rostade ekfat och bra tanninstruktur. En frisk, ren och fruktig avslutning som håller i.
Att köpa riktigt bra rödvin utan att tömma banken är nära på omöjligt dessa dagar. Château Réaut, som ligger högt ovanför Gironde, köptes av Champagnehuset Louis Roederer 2003. Planen var att skapa ett rödvin precis lika prestigefyllt som deras champagne. Men en styrelseförändring såg till att projektet lades på hyllan, gården såldes - och alla lager inklusive detta djärva, eleganta och underbart strukturerade vin från den stora 2010-årgången.
Utmärkelser
Guld - Guide des Vins Gilbert et Gaillard 2013
Guld - Concours des Feminalise 2013