Dekantera och servera runt 16-20°C till grillad entrecôte, eller en fin biff av nöt, men det är elegant och lent nog att avnjutas utan matsällskap.
Ren, fruktig och lite kryddig doft med körsbär, svarta vinbär och plommon tillsammans med örter, peppar och lite kakao. Medelfyllig, pepprig och fruktig smak med tydliga körsbär, plommon och vinbär. Bra syra, klassisk tanninstruktur och en rund avslutning.
Château Haut Maginet drivs av familjen Jolivet och har så gjort i fyra generationer. Deras 27 hektar ligger i och kring den lilla byn Soussac på sluttningarna av Butte de Launay vilket är de högsta platserna i regionen. 1999 gick familjen ihop med ett par närliggande odlare och byggde ett restvatten-system vilket starkt har bidragit till att bibehålla den naturliga miljön. Vinerna de producerar (ett rött och ett vitt) är klassiska, terroir-drivna och väldigt prisvärda.
Utmärkelser
Guld Paris Wine Show 2016
Guld Gilbert & Gaillard 2016
Guld International Wine Challenge 2016