Château de la Liquière Nos Racines Rouge 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Château de la Liquière Nos Racines Rouge 2011 Carignan

Château de la Liquière Nos Racines Rouge 2011

Château de la Liquière Nos Racines Rouge 2011

Tillfälligt slut

Pris 197 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller spara till 2018-2020.
Färg
Mörkt blåröd färg.
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
90% carignan, 10% grenache.
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Fruktig och bärig doft med inslag av örter och mörka bär. Smakrik och fruktig med mjuka tanniner och ganska lång och örtig eftersmak. Servera något under rumstemperatur, vid 16 - 18°C.

Passar till

Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk, kalv eller anka samt till medelstarka hårdostar, exempelvis emmentaler eller tomme de Savoie.

Beskrivning

Château La Liquière har 60 hektar vinodlingar i Faugères, ett område som ligger mellan Montpellier och Narbonne i Languedoc. Här producerar man 10 olika viner, både rött, vitt, rosé och mousserande. Alla vinerna är blandningar på klassiska sydfranska druvsorter i olika kombinationer. La Liquière var de första i området som sålde buteljerat vin och detta var faktiskt så sent som i slutet av 1960-talet. Före det var det vanliga att vinet såldes i ”lösvikt”. Antingen så kunde man komma till gården med egna kärl för att köpa vin eller så såldes det vidare i tankar till andra producenter i Languedoc. Nos Racines görs på druvor som skördas för hand, sorteras noggrant och efter krossning får musten med skalen jäsa och macerera på rostfria ståltankar i 30 dagar under temperaturkontroll. Vinet lagras på ekfat i ett år innan det buteljeras.