• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Château Curson Crozes-Hermitage Rouge 2015 Shiraz-Syrah

Château Curson Crozes-Hermitage Rouge 2015

Pris 349 krÅrgångar i lager

  • 2015
    349 kr
    750 ml
  • 2017
    349 kr
    750 ml


Lagerstatus
31 st
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till 2027
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt purpurrött
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Crozes-Hermitage
Klassifikation
AOC
Producent
Etienne Pochon
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.7 g/l
Alkoholhalt
14.5%
Se även

Doft & smak

Stora och kraftfulla aromer av mogen röd frukt, med härliga toner av viol, lakrits och peppar. I munnen känns det robust, med fin tanninstruktur, med inte helt färdigutvecklat. Låt det gärna utvecklas ett par år till för att blomma ut till en riktigt högkvalitativ Crozes-Hermitage.

Passar till

Dekantera och servera runt 16-18°C till foie gras, en elegant rätt på pärlhöns eller rapphöna, eller en harsadel med en fyllig rödvinssås. Generellt ett bra köttvin, så var inte rädd att prova till smakrika kötträtter.

Beskrivning

I hjärtat av norra Crus Rhônedalen erbjuder Domaine Etienne Pochon viner med mycket karaktär. Slottet, vars södra fasad är från slutet av 1500-talet, tillhörde Diane de Poitiers. Denna berömda person i Frankrikes historia föddes i Saint-Vallier 1499, älskarinna till kungen av Frankrike Henry II och dog 1566. Vingården har varit ekologiskt certifierad sedan 2014. Vingården består av 12 hektar planterade Syrah för produktion av röda viner och 4 hektar Roussanne och Marsanne för produktion av vita viner. Jordmånen där Syrah-vinstockarna växer, vilket vinerna från Etienne Pochon cuvéerna produceras med, är mycket gamla och dessa sluttande gårdar är i allmänhet inte särskilt bördiga och består huvudsakligen av tusen år gammalt alluvium från Rhône. Dessa jordmånar tillåter produktion av fruktiga och högkvalitativa viner.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS