Beskrivning

Familjen JL Vergnon håller till i Le Mesnil-sur-Oger och har i fem generationer och cirka 200 år producerat vin i området. De producerar sex olika cuvéer som alla har en unik karaktär och håller hög klass. Vinerna görs uteslutande på Chardonnay från från appellationerna Avize, Oger och Le Mesnil-sur Oger och alla cuvéer innehåller 100% egna druvor och 100% från Grand Cru-vingårdar. En detalj som är intressant är att man jobbar med mycket solmogna druvor från gamla vinstockar, men man undviker den malolaktiska jäsningen för att behålla syran.

Passar till

Servera helst i flute-glas runt 8-12°C, bara när du har något att fira, eller tillsammans med grillad fisk, eller ostron.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 10 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Jl vergnon
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
12%
 • Producent

  Jl vergnon

  Unik Champagne för dig som har något att fira.
  JL Vergnon producerar champagne av uteslutande Chardonnay. Här hittar du unika viner framställda med kärlek och passion. 

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Karaktär

  Brödigt & fylligt

  Under denna kategori faller ofta viner in med mognadstoner, som har mognat på ekfat och haft lång kontakt med sin jästfällning. Vinerna kan vara helt torra eller med lite restsötma.