Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Jl vergnon

(0)

Unik Champagne för dig som har något att fira.
JL Vergnon producerar champagne av uteslutande Chardonnay. Här hittar du unika viner framställda med kärlek och passion. 

JL Vergnon är en vingård som ligger i Mesnil-sur-Oger i hjärtat av Côte des Blancs i Champagne i Frankrike. I den lilla byn finns en unik miljö och en terroir som betytt mycket för gårdens vinframställning. På den här vingården producerar de champagne med unik karaktär och det finns en speciell kärlek för vinerna, ända från skörd till buteljering.

Vingårdens historia

Huset där vingården finns idag har ägts av samma familj i fem generationer - alltså i nästan tvåhundra år. Men det var inte förrän 1950, då Jean-Louis Vergnon ärvde huset av sina föräldrar som han började med vinodling, där på sluttningarna i Côte des Blanc. Efter några år bestämde han sig även för att börja göra sina helt egna Chardonnayviner. Hans motto var att odla exceptionella druvor och att producera fantastiska viner. Tyvärr blev hans planer avbrutna av sonens plötsliga död och det skulle dröja tills 1985 innan han producerade de första egna vinerna. Den nuvarande ägaren Didier Vergnon tog över gården 1999 och har sedan dess fortsatt producera viner med samma passion.

Flera olika sorters champagne

JL Vergnon producerar endast champagne och alla deras viner har sin egna karaktär som ska återspegla områdets terroir. I deras sortimentet finns två Brut Nature, en Brut och tre Extra Brut. De är alla gjorda på uteslutande Chardonnay från appellationen Avize, Oger och Mesnil-sur Oger. Alla innehåller dessutom 100 % egna druvor och är alla från Grand Cru- respektive Premier Cru-vingårdar. De producerar även en rosé Extra Brut som är gjord på 90 % Chardonnay Grand Cru och 10 % Pinot Noir. En intressant detalj är att de jobbar med väldigt solmogna druvor från gamla vinstockar men att de undviker den så kallade malolaktiska jäsningen. Detta för att vinet ska behålla sin syra.

En champagne härifrån serverar du med fördel med en temperatur runt 8-12°. Gärna när du har något att fira, eller varför inte till en grillad fisk, eller några fina ostron?