Casa Donoso Bicentario Gran Reserva Carmenere 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Casa Donoso Bicentario Gran Reserva Carmenere 2013 Carmenere

Casa Donoso Bicentario Gran Reserva Carmenere 2013

Casa Donoso Bicentario Gran Reserva Carmenere 2013

Tillfälligt slut

Pris 145 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2018
Karaktär
Smakrikt och fatlagrat
Färg
Intensivt rödblå
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
86% Carmenere, 7% cabernet Sauvignon, 7% Malbec
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Fruktig, marmelad-bärig doft med tydliga ekfatskaraktärer. Mycket mosade plommon och vanilj. Mellanfyllig till fyllig smak med friska syra och bra tryck i tanninerna. Mer mörk frukt och plommon, fatkaraktärer och en relativt lång och elegant avslutning.

Passar till

Som gjort till bättre grillade köttbitar, gärna med lite tryck i kryddruben. Också utmärkt till mellanlagrade och lagrade ostar. Servera, gärna efter en stund på karaff, kring 17-18 grader.

Beskrivning

Viña Casa Donoso grundades i slutet av 80-talet då den chilenska vinindustrin började bli riktigt sofistikerad genom en grupp investerare som hittade den perfekta, historiska gården Fundo La Oriental i hjärtat av Maule-dalen. Fokus låg redan från starten på att producera typiska chilenska viner med en tydlig fransk/klassisk touch. Med åren har odlingsarealen mer än fördubblats tack vare förvärv i de södra delarna av Maule, närmare bestämt i San Javier. Sortimentet består nu av allt från välgjorda vardagsviner till riktiga ikon-viner som får toppoäng i all internationell vinpress. Bicentario är producentens fokusserie med otroligt karaktäristiska viner för pengarna.