• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Brass Tacks Chardonnay 2018 Chardonnay

Brass Tacks Chardonnay 2018

Pris 159 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Elegant gyllengult
Land
USA
Region
Kalifornien
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3.4 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Dofterna går åt frisk citrus, och runda toner av fikon och kaprifol. Smakerna är friska av citrus, med sköna toner av tropisk frukt, såsom papaya och mango. Fint avrundade ektoner, men en elegant balans mellan frukt och syra.

Utmärkelser

Guld - Sommelier Challenge, 2019
90/100 - Sommelier Challenge, 2019
Best Buy - Wine Enthusiast, 2019

Passar till

Servera runt 12-14°C till en pasta med gräddsås, ugnsrostad eller grillad kyckling, fet fisk, som t.ex. lax, eller en fräsch vår- eller sommarsallad

Beskrivning

Brass Tacks Chardonnay är gjort på druvor från några av Kaliforniens absolut främsta vinodlingsregioner. Druvorna kommer från vingårdar som alla lägger till sitt eget unika DNA i produkterna de odlar. Traditionella, minimalistiska vinframställningstekniker som resulterar i ett vin som tillåter de klassiska Kalifornien-terroirerna att lysa igenom i varje glas. Namnet då? "Let's get down to brass tacks" är ett uttryck som används t.ex. som "nu måste vi ta tjuren vid hornen" "låt oss komma till skott" och detta var en fras som osökt ekade i vinmakare Daniel LeFrancois huvud i hans önskan att skapa ett vin som ärligt ger uttryck av Kaliforniens vinmakningstraditioner. Resultatet är viner som är smakrika, harmoniska och matvänliga. Det som Daniel anses som det mest väsentliga (brass tacks - ung. det viktigaste) i ett vin.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS