Servera runt 18°C till grillat eller ugnsrostat nöt- och fläskkött och andra smakrika rätter.
Dofter av mogna svarta plommon, söt krydda och vilda björnbär. Rika och generösa smaker, mjukt och intensivt med inslag av björnbär och massor av kryddor.
När Alan Kennettt började experimentera med den något bortglömda druvan durif, användes den mest i Frankrike för att ge lite extra krydda och intensitet till vinerna. Allt sedan han började blanda den med shiraz har vinet vunnit popularitet och priser. Den kryddiga, intensiva och mörka durifen kompletterar den fruktiga shirazdruvan och skapar en mjuk och strukturerad stil. Black stump är ett landmärke långt ute i den australienska ödemarken, i vardagliga termer används det för att beskriva något som är störst, vackrast eller bäst på den här sidan av the black stump, som om landmärket skulle vara gränsen för den kända världen.
Utmärkelser
Silver - Australian Alternative Varieties Wine Show, 2015