Dekantera och servera runt 16-20 grader tillsammans med kraftiga kötträtter.
Friska aromer av röda- och svarta mogna frukter, mineraler och mentol med en ton av vanilj och svartpeppar. kraftfulla, men samtidigt eleganta och delikata smaker av björnbär, plommon och hallon. Fina tanniner och ett långt avslut.
Namnet Barbarot är en kombination av vinmakare Bárbara Palacios López-Montenegro och hennes favoritdruva Merlot . Hennes familj har sin bas i Rioja, men Bárbara var fast besluten att gå sin egen väg. Hon utbildade sig och arbetade i fler år på några av världens största vingårdar, inklusive Château Margaux. Hon återvände hem med en passion för Merlot och en dröm om att skapa en unik Rioja. Resultatet är Barbarot. Det är oftast gjorda på Tempranillo från högt belägna vingårdslägen, med en avgörande skvätt Merlot, som odlas i vingårdar med en märkbar likhet och jord som de i Saint-Émilion. Resultatet är en fantastisk Rioja med elegansen hos en stor Bordeaux.