Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bárbara Palacios López-Montenegro

(0)

En familjeägd spansk vingård.
Bárbara Palacios López-Montenegro är ett familjeägt vineri med intressant historia. 

Bárbara Palacios López-Montenegro är en relativt ny familjeägd vingård i La Rioja i Spanien. Med rötter från en familj med en gedigen erfarenhet och lång tradition av vinodling samt produktion har vinet börjat bli alltmer erkänt i världen.

Kort om Bárbara Palacios vinodling

Vinodlingen är belägen i provinsen La Rioja i Norra Spanien. De flesta av vingårdarna ligger på bördiga och kalkhaltiga jordar på en höjd av cirka 490-550 meter. Vilket märkbart påminner om de främsta odlingarna av vindruvorna Tempranillo och Merlot i St. Emilion i Frankrike. Mot den bakgrunden valde familjen att enbart odla dessa sorters druvor på vingården.

Historia

Bárbara kommer från en familj med en lång tradition av vinodling i La Rioja. Under årens lopp har hon både arbetat på och samlat kunskaper från flera välrenommerade vingårdar i världen, bland annat i Toscana och Napa Valley.

Med en vision om att skapa vin av högsta kvalitet valde hon att utnyttja sina kunskaper och erfarenheter för att producera sitt eget vin, Barbarot. De första vindruvorna av sorterna Tempranillo och Merlot blev planterade av hennes far Antonio Palacios Muro. Därefter kom den första upplagan av vinet under 2005.

Ett vin med stark karaktär och hög kvalitet

Både Bárbara och hennes far är fortfarande involverade i företaget. Med målet att producera högkvalitativa röda och vita viner, har de genom åren experimenterat med sin produktion. Tack vare blandningen av olika inhemska och utländska druvor, har de med tiden lyckats skapa något väldigt personligt och unikt.

Först och främst återspeglar vinerna Bárbaras egna personlighet: ett mjukt vin som är subtilt i början. Men med en stark arom och syrlighet i slutet, men varje vin har sin egen personlighet. En förklaring till detta är att jorden, druvornas hälsa och de olika väderförhållandena har stor inverkan på smaken i varje årgång.