Arpatin Barolo 2009
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Arpatin Barolo 2009 Nebbiolo

Arpatin Barolo 2009

Arpatin Barolo 2009

Tillfälligt slut

Pris 221 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Vinet kan drickas redan nu om det slås upp på karaff i ett par timmar innan servering. Sparas dock med fördel ända fram till 2019.
Färg
Ljust rubinröd.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% nebbiolo
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Komplex och något knuten doft med inslag av kakao, tryffel, rosenblad och kryddor. Mycket sträv, fyllig och ung smak med kompakt frukt och lång, elegant eftersmak. Serveras något under rumstemperatur, mellan 16 och 18 grader.

Passar till

Smakrika rätter av nötkött, vilt eller anka, gärna med svamp som tillbehör. Vinet passar också förträffligt till lagrad hårdost.

Beskrivning

Firman som producerar det här vinet, Cascina Arpatin, ligger utanför Alba i Piemonte, i nordvästra Italien. Här produceras några av Italiens mest berömda röda viner och främst bland dem märks barolo och barbaresco. De röda druvor som satt Piemonte på vinkartan är nebbiolo (som i de nyss nämnda vinerna görs på), barbera och dolcetto. Under den begåvade vinmakaren Stefano Giordanos ledning producerar Cascina Arpatin viner från alla de främsta ursprungen i Piemonte.Vinmusten jäser i cement- och ståltankar och lagras sedan i minst femton månader på stora ekfat och efter det i minst sex månader på flaska innan det släpps till försäljning.