• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Arpatin Barolo 2009 Nebbiolo

Arpatin Barolo 2009

Pris 221 kr

Bevaka

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka produkten, du blir meddelad när det åter är i lager!
Din bevakning är nu registrerad. Så fort produkten kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Le Terre Langhe Nebbiolo 2018

Pris: 149 kr

Fruktig, stram Nebbiolo från Langhe i Piemonte

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Vinet kan drickas redan nu om det slås upp på karaff i ett par timmar innan servering. Sparas dock med fördel ända fram till 2019.
Karaktär
-
Färg
Ljust rubinröd.
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Klassificering
DOCG
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% nebbiolo
Vintyp
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%

Doft & Smak

Komplex och något knuten doft med inslag av kakao, tryffel, rosenblad och kryddor. Mycket sträv, fyllig och ung smak med kompakt frukt och lång, elegant eftersmak. Serveras något under rumstemperatur, mellan 16 och 18 grader.

Passar till

Smakrika rätter av nötkött, vilt eller anka, gärna med svamp som tillbehör. Vinet passar också förträffligt till lagrad hårdost.

Beskrivning

Firman som producerar det här vinet, Cascina Arpatin, ligger utanför Alba i Piemonte, i nordvästra Italien. Här produceras några av Italiens mest berömda röda viner och främst bland dem märks barolo och barbaresco. De röda druvor som satt Piemonte på vinkartan är nebbiolo (som i de nyss nämnda vinerna görs på), barbera och dolcetto. Under den begåvade vinmakaren Stefano Giordanos ledning producerar Cascina Arpatin viner från alla de främsta ursprungen i Piemonte.Vinmusten jäser i cement- och ståltankar och lagras sedan i minst femton månader på stora ekfat och efter det i minst sex månader på flaska innan det släpps till försäljning.