Smakrikare fiskrätter på vit fisk, gärna med smöriga såser, citrus och bönor. Funkar även bra till kyckling eller matigare sallader. Servera svalt, ett par grader över kylskåpstemperatur, kring 13-14 grader.
Elegant, gulfruktig och väldigt ren doft med komplexa inslag av ananas, äpplen och stenfrukt tillsammans med mineraler och kryddor. Medelfyllig till fyllig smak med stor fruktighet med dominerande gula frukter, vita kryddor och ekfat. Fräsch avslutning med rostade ekfat.
Woodlands är en av Margaret Rivers äldsta och numera mest välrenommerade producenter som vi är extremt glada över att få representera exklusivt i Sverige. Gården grundades 1973 av familjen Watson och är idag fortfarande helt ägd av familjen. Deras specialitet är olika varianter på Cabernet Sauvignon men de gör också fantastiska viner på Chardonnay. Redan sedan starten har lovorden haglat och de har haft fem stjärnor i Halliday's The Wine Companion så länge man kan minnas.
Vårt senaste besök
I oktober 2017 var vi i Margaret River för att bl.a. besöka Woodlands. Några mil norr om staden med samma namn ligger den lilla byn Wilyarub som, vackert belägen, innehar regionens absoluta toppnamn som Cullen, Vasse Felix, Moss Wood och så då förstås Woodlands.
Idag 45 år efter gården grundades som en av de allra första i regionen, drivs den av sönerna Andrew och Stuart Watson och Andrew gav oss en tour runt ägorna och vineriet. Förutom att det är slående vackert i det böljande, gröna landskapet slås man av familjens respekt och omhändertagande av sina odlingar som producerar klassiska druvosorter som Cabernet Sauvignon, Chardonnay och Merlot för att nämna några. Filosofin är klassisk och fokus ligger på att skapa Bordeaux-lika, eleganta och lagringsdugliga kvalitetsviner och som de lyckas!
Vart man än går för att äta i regionen är Woodlands ett av de absolut mest vanliga inslaget på vinlistorna, vilket säger en hel del för en region med nästan 300 kvalitetsproducenter.