Årgångar i lager

 • 2020
  99 kr
  750 ml
 • 2021
  99 kr
  750 ml

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Vitis Nostra är en serie med ursprungstypiska, klassiska viner och deras Grillo är inget undantag - ärlig, ren och typiskt lantligt Italiensk.

Passar till

Perfekt som välkomstvin, till en sallad eller lättare fiskrätt.

Produktinformation

Lagerstatus
13 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Sicilia
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Grillo
Druvor
85% Grillo, 15% övriga regionala druvor
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Grillo

  Grillo - den gröna druvan och arbetshästen från heta Sicilien! Grillo är kanske inte en druva på var mans läppar men är verkligen väl värd att lyfta fram för sin spännande aromatik och läckra fräschör. 

 • Region

  Sicilien

  Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.

Finns i samling