Urlar Riesling 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Urlar Riesling 2017 Riesling

Urlar Riesling 2017

Urlar Riesling 2017

"Knastertorr, frisk och mineralrik Riesling från biodynamiska Urlar"
Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 199 kr

Lagerstatus
87 st
Lagring
Drick nu eller spara 5-6 år
Karaktär
Frisk, aromatisk och typisk
Färg
Ljust citrusgul
Region
Distrikt
Producent
Urlar Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Riesling
Typ
Vitt
Sockerhalt
2,7 g/l
Alkoholhalt
11,3%
Se även

Doft & Smak

Frisk, mineralrik och aromatisk doft av vita blommor, lime zest, citronblommor och en tydlig mineralitet. Det liksom doftar fuktig berghäll. Zestig, frisk och ren smak med tydliga citrusfrukter och en rak stenton. Hög syra och en lång frisk avslutning.

Passar till

Härligt frisk och aromatisk aperitif eller drick med lätt kryddiga tapas, till det mesta med smakbild från Asien eller till nyfångad fisk. Servera väl kylt, kring 8-10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Urlars Riesling är ett knastertorrt exemplar med under 3 gram restsötma och en hög syra (9 g/l) vilket ger ett friskt, mineralrikt vin strålande både som det är och till färskfångad fisk eller asiatiska rätter. Efter handskörd pressas druvorna på klase för maximal fruktkoncentration och får sedan kalljäsa för att bibehålla fräschören.

Om vingården

Urlar är gaeliska och betyder jord och sammanfattar ganska enkelt hela filosofin hos producenten då det är växtplatsen och jordmånen som för styra resultatet i flaskan. Druvorna kommer från en och samma vingård i Gladstone och odlas biodynamiskt (vinet är ekologiskt certifierat).