Kingston Family Tobiano Pinot Noir 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Kingston Family Tobiano Pinot Noir 2010 Pinot Noir

Kingston Family Tobiano Pinot Noir 2010

Kingston Family Tobiano Pinot Noir 2010

Tillfälligt slut

Pris 215 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2018
Färg
Klart rubinröd med ljusa stråk
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% pinot noir
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Bärig, kryddig doft med körsbär, örter och fat. Medelfyllig smak med tydliga röda bär som körsbär jordgubbar och vinbär tillsammans med torkade örter, ekfat och kryddor. Mjuka, lena tanniner i en relativt lång, finlemmad avslutning.

Passar till

Eleganta och lättare rätter på fågel eller ljust kött. Särskilt anka är en klassiker till just druvan. Servera kylt, kring 14 grader, gärna i karaff.

Beskrivning

Familjen Kingston flyttade från Michigan i USA till Chile i början av 1900-talet för att söka lyckan i guldbranschen men potentiella guldmarker blev istället odlingar i alla dess former. Det var dock inte förrän tidigt 90-tal, när Courtney Kingston tog sin examen på Standford som hon skissade på en affärsplan för att bli vinproducenter som odlingarna omvandlades till just vinodlingar. Med inspiration från föregångare i Kalifornien satsade de allt på blåa druvor i en dal där alla andra odlade gröna men år senare visade sig deras chansning vara ett genidrag då det svala klimatet i Casablanca ger förutsättningar för fantastiska och eleganta viner på främst pinot noir och syrah. Deras Tobiano pinot noir är en mix från olika vingårdslägen på deras ägor och serveras på glas på världskända krogar som Jean Georges i New York och Four Seasons i London.