• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
The Diving Horse Rose 2018 Gamay

The Diving Horse Rose 2018

"Vårt eget ljusa rosé från Frankrike!"

Pris 99 kr 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Frisk och bärig
Färg
Ljust smultronrosa
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
Gamay, Cabernet Franc, Pinot Noir
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Fruktig, ren och bärig doft av hallon , körsbär och citrusfrukter. Frisk, ren och medelfyllig smak av hallon, grape, citrus och örter. Mineralton och en frisk syra i avslutningen.

Passar till

Användbart rosé som både passar bra som aperitif, till sommarens sallader eller till eleganta kycklingrätter. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Fram tills så sent som på det goda 70-talet var dykande hästar en riktig attraktion i stora delar av USA. 
En häst, tillsammans med sin ryttare, kastade sig ut för en trampolin flera meter upp i luften och dök rakt ner i en pool eller havet med publiken ivrigt påhejandes.

Idag är det, tack och lov, ingen vanlig syn men låt oss hylla alla modiga hästar i en skål och njut av den ljuvliga smaken av sommar med ett glas välkyld The Diving Horse. 
Dyk ner i de krispiga smakerna av citrus, hallon och grape från Loire, hjärtat av Frankrike!


OM VINHUSET

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!