• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Terre di Bruca Nozze di Cana Chardonnay Sicilia 2020 Chardonnay

Terre di Bruca Nozze di Cana Chardonnay Sicilia 2020

Pris 109 kr
Lagerstatus
263 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgult
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Terre Siciliane
Klassifikation
IGP
Producent
Terre di Bruca
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & smak

"Rund",fruktig doft av äpplen, nektariner, lime och viss pepprighet från nymald vitpeppar. Len, rund och medelfyllig smak av stenfrukt, gula äpplen, citrus och viss örtighet. Frisk syra och en mjuk, len avslutning.

Passar till

Len och rund stil som passar bra till en pasta med saker från havet eller hönsgården. Prova annars tillsallader, pajer eller småplock. Eller servera väl kylt kring 10-12 grader i ett vinglas utan fot från Dartington.

Beskrivning

Terre di Bruca är en av pionjärerna på Sicilien och är i producentsammanhang en relativt ny konstellation men bygger på vingårdar som har funnits i generationer. Idag är det en grupp vänner från vinindustrin som gått samman med idén att producera så rena, ekologiska och ursprungstypiska viner som det bara är möjligt. Resultatet är väldigt bra med riktigt expressiva, uttrycksfulla viner på typiska druvor för ön. Deras Nozze di Cana är en ren Chardonnay producerad för att passa bra som vardagsvin till italienska rätter.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS