Härligt allroundvin till allt ifrån kyckling, fläsk och grillspett. Eller till en bra, vedugnseldad pizza. Servera lite svalt, kring 17-18 grader.
Frisk och fräsch, väldigt bärig doft med körsbär, röda vinbär, lakrits och örter. Lite nötiga inslag i bakgrunden. Medelfyllig, frisk och bärig smak i druvtypisk stil med tydliga färska örter, körsbär och mandel. Ren, fruktig avslutning.
Simone Scaletta är en mikroproducent i Monforte d'Alba som tillsammans med sin pappa sköter allt från odling till vinifiering, paketering och försäljning. Allt är hantverk ner till minsta steg i vingården och vinerna de producerar (Barolo, Langhe Nebbiolo, Dolcetto och Barbera) är alla i en traditionell och rättfram stil fast med en modern och snygg förpackning. Simones Dolcetta är ryggraden i produktionen och producerades 2015 om cirka 6000 flaskor som alla säljs slut på allokering innan vinerna är klara.