• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Selección Numerada Rioja Crianza v15 2016 Tempranillo

Selección Numerada Rioja Crianza v15 2016

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
369 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Smakrikt & Fruktigt
Färg
Rubinrött
Land
Spanien
Region
Rioja
Klassificering
Doca
Producent
Hemligt
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
Tempranillo, Garnacha, Graciano
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

På näsan finns massor av härlig röd frukt såsom körsbär och vildhallon. Detta återfinns på smaken men även med en fin örtighet, behaglig syra och en elegant lätt till medelfyllig kropp. Avslutningen är behaglig och medellång.

Passar till

Avnjut vinet lite svalt kring 16-18 grader och servera gärna till en charkbricka eller till en mustig tomatbaserad fläskgryta.

Beskrivning

Idén med Selección Numerada föddes för ett gäng år sedan när vi, tillsammans med vår brittiske partner, erbjöds köpa in någon annans avbokade och allokerade ordrar till ett pangpris, förutsatt att vi satte på en egen etikett. Sagt och gjort, vi skapade då en "hemlig" label, där vinerna under detta varumärke kommer från några av de mest välrenommerade producenter ifrån bland annat Rioja. Men för att få det extremt låga priset, får vi inte dryfta om vem som ligger bakom skapandet av detta vin. Dock kan vi ge en liten hint om att producenten består av femte generationens vinmakare, de är unga, innovativa och extremt noggranna och utövar hållbar vinmakning i vingårdarna sedan 8 år tillbaka. I familjens ägor finns tre vingårdar varav två i Rioja och då i byarna Haro och Azagra och sedan den äldsta vingården i Campanas som ligger i Navarra. Det viktigaste för dessa bröder förutom fantastisk kvalitet är att vinet andas terroir.