• Fri frakt från 799 kr
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5   52 070 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Tenute Piccini

(1)

Familjen Piccini har gjort vin sedan 1882. De började med att framgångsrikt sälja simpel chianti halmklädda "fiaschi" internationellt. Idag är de en av de mest framgångsrika vinfamiljerna i Italien med flera vingårdar runt om i landet. 

Familjen Piccini började med 7 hektar 1882

Sanmiccheli görs av familjen Piccini. En familj som började sin resa i vinets värld 1882 med endast sju hektar. Angiolo Piccini grundade en liten vingård tillsammans med sin fru Maria Teresa Totti i Chianti Classico i Toscana. De gjorde Chianti-vin i halmtäckta rundbottnade flaskor, vilket bidrog till en gradvis tillväxt. Andra markområden köptes, och på den vägen är det.

Vinfamilj i fem generationer

Idag leder femte generationen, Mario Piccini, företaget med stöd av sina systrar Martina och Elisa, tillsammans med sina barn Ginevra, Benedetta och Michelangelo. Alla personligen engagerade i affärsverksamheten som idag innefattar vingårdar runt om i hela Italien

Vingårdar runt om i hela Italien

Vinfamiljen Piccini är en av de mest framgångsrika i Italien. De äger och driver sex olika vingårdar runt om i landet, från Torre Mora i vulkaniska jordarna runt Etna på Sicilien, till syditalienska Basilicata och diverse gårdar i Toscana varav en i Maremma, en i Montalcino och i Chianti och Chianti Classico samt Porta Rossa i Langhe i Piemonte.