Tenute Piccini

(0)

Familjen Piccini har gjort vin sedan 1882. De började med att framgångsrikt sälja simpel chianti halmklädda "fiaschi" internationellt. Idag är de en av de mest framgångsrika vinfamiljerna i Italien med flera vingårdar runt om i landet. 

Familjen Piccini började med 7 hektar 1882

Sanmiccheli görs av familjen Piccini. En familj som började sin resa i vinets värld 1882 med endast sju hektar. Angiolo Piccini grundade en liten vingård tillsammans med sin fru Maria Teresa Totti i Chianti Classico i Toscana. De gjorde Chianti-vin i halmtäckta rundbottnade flaskor, vilket bidrog till en gradvis tillväxt. Andra markområden köptes, och på den vägen är det.

Vinfamilj i fem generationer

Idag leder femte generationen, Mario Piccini, företaget med stöd av sina systrar Martina och Elisa, tillsammans med sina barn Ginevra, Benedetta och Michelangelo. Alla personligen engagerade i affärsverksamheten som idag innefattar vingårdar runt om i hela Italien

Vingårdar runt om i hela Italien

Vinfamiljen Piccini är en av de mest framgångsrika i Italien. De äger och driver sex olika vingårdar runt om i landet, från Torre Mora i vulkaniska jordarna runt Etna på Sicilien, till syditalienska Basilicata och diverse gårdar i Toscana varav en i Maremma, en i Montalcino och i Chianti och Chianti Classico samt Porta Rossa i Langhe i Piemonte.