Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Fullerton Wines

(1)

2011 var det år som Fullerton Wines skapade sin allra första årgång av pinot noir hemma i garaget. Trots den utmanande årgången imponerade vinet direkt och Fullerton Wines var ett faktum.

En kärlekssaga med sin början i Stockholm

Eric och Susanne möttes i Stockholm och det tog inte lång tid innan Susanne förälskade sig i den karismatiske Eric och hans stora passion för vinets värld. Äktenskap följde snart, och de fortsatte att smaka, njuta av och lagra vin tillsammans.

Familjen Fullerton består av passionerade vinälskare. Eric var den som som först introducerades till vinodling och dess produktion under tonåren då han arbetade som källarmästare i Tyskland (en historia i sig själv). Några år senare ärvde hans bästa vän i Danmark en imponerande vinkällare med Bordeaux- och Bourgogneviner. Tillsammans sökte de yngre flaskor av samma sort som förvarades i vinkällaren och höll i vertikala vinprovningar. Deras intresse för vin växte och de började resa runt i Frankrike för att upptäcka nya producenter som kunde ge föda åt deras ständigt ökande passion.

Passion för vin

Fullerton Wines grundades till sist år 2012 av Eric och Susanne som med stor nyfikenhet utforskar de rika och varierade AVA-områdena i Oregon.

Vinmakaren på vingården är sonen Alex Fullerton som är en fena på att dra nytta av varje unik vingård samt årgångs förutsättningar, vilket kommer av hans stora känsla för var rankas unika behov och utmaning. 

Med start i garaget

Fullerton Wines började i ett garage år 2011. Alex och Eric gick ihop med sin gode vän Roger Wallberg och gjorde några fat pinot noir. Trots den utmanande årgången imponerade vinet direkt och Fullerton Wines var ett faktum.

Idag skapar Fullerton Wines högt älskade viner från Willamette Valley, fokuserade helt på de burgundiska druvsorterna pinot noir och chardonnay.

År 2010 tog Alex Fullerton examen från University of Oregon med en ekonomexamen. Alex och Eric provade vin på Penner-Ash Wine Cellars och började diskutera hemmabryggning och jäsningens process. Samtalet ledde till idén att Alex skulle börja göra vin. Ett par minuter senare kom Lynn Penner-Ash in i rummet, och Eric frågade henne hur Alex kunde komma in i branschen. Till en tillfällighet hade en skördepraktikant hoppat av den morgonen, och hon behövde en ersättare. Nästa dag erbjöds Alex jobb som praktikant och blev senare källarmästare på Penner-Ash. Hans passion tändes.

Inspiration från Nya Zeeland

Alex åkte sedan till Nya Zeeland för att arbeta på Drylands Winery i Marlborough. Med stor kunskap och nyfikenhet fick han användning av sin erfarenheten när han återvände hem, även om den vinmakning han engnat sig åt på Nya Zeeland inte helt överensstämde med den klassiska vintraditionen i Oregon.

Penner-Ash välkomnade honom tillbaka för skörden 2011.

2012 arbetade han under skörden på Bergström Wines under vinmakaren Josh Bergström. Både Lynn Penner-Ash och Josh Bergström var lysnade mentorer och inspirerade Alex och gav honom möjlighet till att fördjupande av sin kunskap om vinframställning.

Växtplats Utvalda vingårdspartners och egendom Ivy Slope Vineyard

Vilka druvsorter

Fullerton skapar vin på druvsorterna pinot noir och chardonnay. Vinmakningen är ekologisk, biodynamisk och hållbar.
Den totala produktionen uppgår årligen till ca 8 000 lådor.