Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Oregon

(1)

Små familjeägda vingårdar pryder det unga vindistriktet Oregon som även ingår i "Paciffik Northwest" vilket är en gemensam benämning för Oregon och Washington State.

längs nordvästra kusten mot Stilla havet i USA ligger det toppmoderna och nya distriktet Oregon. En riktig pärla av mångfald och rikedom.

Upptäck Oregon – Världens nya Vinparadis

Oregon har seglat upp som en av de nyaste stjärnorna på vinhimlen och är utan tvekan en av de mest lovande vinregioner.

Med cirka 13 700 hektar vingårdsmark fördelade på 19 godkända delregioner och över 790 vingårdar är Oregon en blomstrande vinnation med odlingar på över 100 olika druvsorter.

Pinot noir regerar över vinodlingarna och utgör imponerande 58% av produktionen, medan cabernet sauvignon, riesling och chardonnay sällskapar i toppskiktet med 10% av produktionen.

Andra populära druvsorter i Oregon är den blå druvan barbera samt de gröna druvorna albariño och aligote

Med sina 18 AVA (An American Viticulture Area) har Oregon satt standarden för kvalitet. För att bära en AVA-märkning krävs att vinet innehåller minst 85% druvor från det specifika området.

Oregon mest känt för pinot noir

Även om distriktet har över 100 olika druvsorter planterade så är det pinot noir som är huvudrollsinnehavaren i den moderna vindelstaten och smaken på pinot från oregon förklaras med aromer av örter, floralitet, sval rödbärighet. Vinerna har oftas inte så hög alkoholhalt vilket ger en stor elegans till vinet.

Vita riesling- vinerna förklaras ofta som lätta, friska och lekfulla, med aromer av gröna äpplen, mandelblom, jasmin och citrus.

Passar till

Med de delikata och eliganta smakerna som vinerna får i Oregon passar de extra att avnjuta till mat med samma egenskaper. Pinot passar perfekt till eleganta anrättningar på fågel och de vita till lätta rätter på vit fisk och citrusmarinerade skaldjur.