Champagne Yves Jacques - ursprunget
Allt började i början av 30-talet. Det var nämligen då som Gilberte och André Jaques flyttade till vindistriktet Champagne. Närmare bestämt till i Baye, i Coteaux du Petit Morin. Det är de som planterar familjens första vinrankor.
Champagne Yves Jacques - andra generationen
Nästa generation, med Gisèle och Yves Jaques i spetsen, tar över 1962. Egendomen blir större och varumärket Champagne Yves Jacques skapas.
Champagne Yves Jacques - tredje generationen
Generation nummer tre består av Valérie och Rémi Jaques. De tar över familjeföretaget 1982 och fortsätter att utvidga egendomen med nya områden.
Champagne Yves Jacques idag
Idag är det Virginie och Quentin samt Pauline och Bastien som förvaltar av familjearvet och sina förfäders know-how.
17 hektar i bland annat Côte des Blancs, Aÿ och Chouilly
Under generationernas lopp har egendomen utökats till 17 hektar vinvält belägna i Marne-dalen, Côte des Blancs, Aube i kommunerna Sézanne, Baye och även Aÿ och Chouilly, klassificerade som Grand Cru.
Tre druvsorter tillåtna för champagne
Vingården är planterad med de tre champagnedruvsorterna pinot meunier, chardonnay och pinot noir i nästan lika stora andelar - pinot meunier (37%), chardonnay (32%) och pinot noir (31%).
Allt börjar i vinfältet
Familjens vingårdsfilosofi bygger på att skötseln av vinstockarna är den första och viktigaste oenologiska handlingen. Inga goda viner utan goda druvor. På Champagne Yves Jaques odlas vinstockarna på ett omsorgsfullt och hållbart sätt.
Två certifieringar för hållbarhet och bra miljöval
År 2021 bestämde de sig för att formalisera deras många ansträngningar genom dubbel certifiering - Sustainable Viticulture in Champagne (VDC) och High Environmental Value (HVE). Champagne Yves Jacque framställs med respekt för miljö och traditionella metoder.